Értesítések

          • LEGO robotikai foglalkozás

          • A Mentor TT által meghirdetett programon jártak tanulóink, 2023. május 24-én a Pázmány Péter Alapítvány székházában. Katona Tamás, Kása Nelli és Nagy Marcell egy LEGO robotikai foglalkozáson vettek részt, élményeikről a tanulók számoltak be: „A foglalkozás keretén belül a LEGO Spike programmal ismerkedtünk. Három robotot építettünk. Az első egy szöcske volt, amivel kipróbáltuk, hogy miképp működik a programozás. A másik egy break táncos megépítése és programozása volt. Utasításokat adtunk a robotnak, hogy táncoljon és bizonyos színeket érzékelve mozgassa a kezeit és lábait. A harmadik foglalkozáson egy motorbiciklit építettünk, amelynek az volt a feladata, hogy felfelé menjen a lejtőn. Nagyon tetszett a foglalkozás.”

          • Móra Kiadó Pöttyös Panni alkotópályázat

          • Napközis tanulóink beneveztek a Móra Kiadó Pöttyös Panni alkotópályázatába, melyet Szepes Mária 115. születésnapja évfordulójára hirdettek meg.

            Eredményeink:
            Burián Fanni Szofi / 2. osztály/ - a Móra Kiadó díjazottja, egy Pöttyös Panni babát nyert, valamint egy könyvcsomagot az iskolánk részére.

            Dicséretben részesültek:
            Manek Émy és Mészáros Effi Veronika /1. osztály/
            Bosák Eszter, Varga Borka / 2. osztály/

            Gratulálunk
            Felkészítőik: Kádár Lívia és Király Katalin nevelőnők

          • Úszótanfolyam 2023 - Galánta

          • Az ötödik osztályos tanulóink 2023. május 22-tól május 26-ig úszótanfolyamon vettek részt a Kodály Zoltán Gimnáziumban. A tanfolyam egy hétig tartott, amely alatt szinte minden diák elsajátította az úszás alapjait. Az utolsó nap folyamán pedig versenyszerűen mérhették össze tudásukat. Reméljük, hogy mindenki kivétel nélkül jól érezte magát! 

          • WOCABEE – AVAGY A NYELVTANULÁS FORRADALMA

          • Iskolánk 5. 6. és 8. osztályos tanulói idén is bekapcsolódtak a WocaBee angol nyelvű szókincsfejlesztő applikációjába, melyben hétről – hétre szorgalmasan és lelkesen oldották a szócsomagok halmazát. Szorgalmas tanulóinknak gratulálunk és további sikereket kívánunk az angol nyelv fejlődésében!

          • Kémia Diákolimpia kerületi fordulója

          • 2023. április 27-én került sor Nagyszombatban a Kémia Diákolimpia kerületi fordulójára, amelyen Presinszký Ágnes 9. osztályos tanuló képviselte iskolánkat. A verseny két fordulóból állt, gyakorlati és elméleti részből, ugyanúgy, mint a járási. Ágika a 39 tanulóból a 14. helyen végzett, sikeres megoldóként. Gratulálunk.

          • Sikereink a népmesemondó versenyen

          • Május 11-én került megrendezésre az Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny regionális elödöntője Zsigárdon. Iskolánkat három tanuló képviselte: Cservenka Olivér (4. osztály), aki kiemelt aranysávos minősítést szerzett, Losonszky Antónia (7. osztály), kinek mesemondása szintén kiemelt aranysávot ért, és Presinszký Ágnes (9. osztály), aki teljesítménye alapján aranysávos minősítést érdemelt. Mindhárom tanulónak szívből gratulálunk. A két továbbjutónak (Cservenka Olivérnek és Losonszky Antóniának ) pedig sok sikert kívánunk az országos döntőn, melyre Gombaszögön kerül sor.

          • A "Fantáziamadár" nemzetközi rajzverseny

          • A "Fantáziamadár" nemzetközi rajzversenyt Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából hirdették meg Szinérváralján /Romániában /. Témája: Az erdőnek madara van című Petőfi vers volt. Napközink 7 tanulója kapcsolódott be a projektbe, beküldtük a munkákat és íme az elismerő oklevelek.

            Eredményeink:
            Kiss Hanna 1.osztály - dicséret
            Mészáros Effi Veronika 1.osztály - 2. díj
            Molnár Mia 1.osztály - dicséret
            Farkas Dávid 2.osztály - dicséret
            Molnár Gyuszika 2.osztály - 1.díj
            Szabó Zoltán 2.osztály - 3. díj
            Tiszai Annabella 3.osztály - 1.díj

            Rajzaink szerepelnek a nemzetközi kiállításon Szinérváralján.
            Kis alkotóinknak szeretettel gratulálunk!

          • Élménybeszámoló a Teleki Pál Kárpát- medencei Földrajz-Földtan Verseny döntőjéről

          • 2023. május 5-7. között került megrendezésre a Teleki Pál Kárpát- medencei Földrajz-Földtan Verseny döntője Egerben, ahova Losonszky Antónia 7. osztályos tanuló jutott be. Élményeiről és tapasztalatairól Antónia számol be az alábbiakban.

            Május 5- én délben megérkeztünk Egerbe a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégiumba, ahol a szálláshelyünkön nagyon szívélyesen fogadtak bennünket. A verseny ünnepélyes megnyitója után elkezdődött a verseny írásbeli fordulója, amelyet az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen rendeztek. Az írásbeli forduló után rövid városnézésen vettünk részt, melyen megcsodálhattuk Eger városát. Másnap következett a terepgyakorlat, melyen három helyszín földrajzi és geológiai képződményeit kellett tanulmányozni valamint megjegyezni. A helyszínek közül számomra a legszebb és legérdekesebb a riolittufa képződmények voltak. A terepgyakorlat szintén írásbeli fordulóval záródott. Késő délután volt az utolsó megmérettetés, ahol tételek közül kellett húzni és beszámolót tartani. A versenyt a kőzettani ismeretekkel fejeztem be, ahol nemcsak felismerni de leírni is kellett a kőzeteket. Izgatottan vártuk a harmadik napi díjátadót, melyet az egyetem dísztermében tartottak. A külhoni magyarok közül a negyedik helyen végeztem, így nagyon elégedett voltam a teljesítményemmel. A verseny számomra egy nagyon jó tanúság és élmény volt, mivel tovább fejleszthettem földrajz és geológia tudásomat, és találkozhattam a Kárpát – medencéből érkező diákokkal.

          • Anyák napja

          • 2023. május 7-én iskolánk diákjai az óvodásokkal együtt versekkel, dalokkal és tánccal köszöntötték az édesanyákat, nagymamákat a hidaskürti kultúrházban.

            „...kevés a szó, hogy köszönöm,

            de lehet, hogy nem is kell mást mondanom,

            talán elég lesz az is,

            hogy szeretettel ölel át két karom.“  (M.O.)

          • Léván jártunk az Atlantis Centrumban

          • Május 3-án iskolánk felső tagozatos tanulói ellátogattak Lévára az Atlantis Centrumba. Tanulóink részt vettek egy az emberi test működéséről szóló előadáson, majd különféle interaktív programokon keresztül megismerkedhettünk a technikai felfedezésekkel és fizikai jelenségekkel. Sok szép élménnyel gazdagodva zártuk ezt az eseménydús napot.

             

          • Petőfi nyomában Pápán

          • 2023. május 2-án 5. oszályos tanulóinkkal Pápára látogattunk, ahol érdekes programokon vehettünk részt. Először is bejártuk Pápa városát, felkerestük azokat a helyeket, amik valami módon Petőfihez kötődnek: a kollégiumot, ahol tanult, a házat, amelyben lakott... A tartalmas séta után az ebéd következett, mely után a pápai Református kollégium Petőfivel kapcsolatos emlékeit tekintettük meg. Nagyon tartalmas nap volt! Programunk a Szövetség a Közös Célokért Petőfi 200 elnevezésű projektjén keresztül valósult meg.

          • BIBLIAVERSENY – ORSZÁGOS DÖNTŐ

          • 2023. április 25-én Komáromban rendezték meg a BIBLIAI OLIMPIÁSZ országos döntőjét, ahol újra megmérették tudásukat az esperesi fordulóról 1. helyezettként továbbjutott alapiskolák diákjai.

             

            A galántai esperességet  iskolánk 3 diákja képviselte: Katona Tamás  8. o.

                                                                                                       Presinszký Ádám 7. o.

                                                                                                       Losonszky Antónia 7. o.

            A csapatnak szívből gratulálunk, mivel itt is megállták a  helyüket, és az országos döntőn,

            az egyházi iskolák között is, az előkelő,  8.helyen végeztek.

      • Kapcsolatok

        • Základná škola s materskou školou s VJM Alapiskola és Óvoda, Mostová 210 - Hidaskürt
        • 031 / 784 81 84 {#1949} zástupkyňa riaditeľa pre ZŠ: Ing. Andrea Katonaová +421 911 976 120 {#4501} zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: Tímea Molnárová 031 / 789 93 14
        • 925 07 Mostová 210 Slovakia
        • 37840576
        • Mgr. Ladislav Papp +421 908 684 600
        • Izabela Szalayová 0904 865 302 Az iskolai étkezde IBAN száma: SK04 0200 0000 3500 1143 2132
      • Bejelentkezés