Értesítések

          • Kaszás Attila Versmondó Fesztivál

          • 2023. június 17-én zajlott Komáromban a XVI. Kaszás Attila Versmondó Fesztivál. Iskolánkat Sercel Viktória 4. osztályos tanuló képviselte, aki aranysávos minősítést szerzett és egyben elnyerte a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének különdíját is. 

            Vikinek szívből gratulálunk és további sikereket kívánunk számára.

          • Osztálykirándulás Prágában

          • Június 22-24. között kilencedik osztályos tanulóinkkal Prágába látogattunk el. A kirándulás során
            megnéztük a város legismertebb nevezetességeit: megcsodáltuk az Orloj játékát, átsétáltunk a Károly hídon, kisvonattal beutaztuk a város legismertebb részeit, hajóztunk a Vltava folyón, jártunk a Hradzsinban.  Diákjaink fáradtan, de élményekkel teli tértek haza.

          • English Star

          • Idén is bekapcsolódtunk az English Star angol versenybe. 49 tanuló mérettette meg magát.
            Legsikeresebb Polák Viktória volt, aki a maximális 100 pontot érte el.

            Tanulóinknak szívből gratulálunk!

          • Természetiskolában jártunk

          • Három év kihagyás után idén ismét megszerveztük a természetiskolát az alsó tagozatos tanulók számára. Június 19-től június 23-ig iskolánk 3. és 4. osztályos tanulói egy felejthetetlen hetet töltöttek el a magyarországi Vértesbogláron, a Vérteslovas Erdei Iskola és Szabadidőközpontban, ahol tartalmas programok garantálták a felhőtlen szórakozást. A gyerekeket lovas bemutató, íjászat, falmászás, bungee trambulin, langalló sütés várta a Vértes festői, nyugalmas, vidéki környezetében. A napos, meleg időjárás lehetővé tette, hogy minden nap megmártózhassanak a komplexum csúszdás medencéiben. A tábortól közös sütögetéssel búcsúztunk a tábortűz mellett. Minden tanuló élményekkel gazdagon tért haza. ☀️😊

          • Látogatás a Néprajzi Múzeumban

          • Losonszky Antónia a Kincskeresők országos konferencián elért sikeres szereplése jutalmául ellátogathatott Budapestre az újonnan épült Néprajzi Múzeumba. A tárlatvezetés az interaktív MÉTA teremben kezdődött, majd megcsodálhattuk a világ és a Kárpát-medence sokszínű néprajzi kultúráját. Látogatásunkat az emblematikus múzeumépület tetőkertjének megtekintésével zártuk.

            Köszönjük a szervezőknek a csodás múzeumi élményeket!

          • Jutalomkirándulás

          • Minden évben igyekszünk megjutalmazni azokat a tanulóinkat, akik sok munkát magukra vállalva felkészülnek a versenyeke, és iskolánkat méltóképpen képviselik a különféle megmérettetéseken. Idén 28 tanulót jutalmaztunk meg egynapos kirándulással. Volt köztük szavaló, sportoló, matematikus, természettudós, papírgyűjtő.......  Úti célunk az ausztriai Schloss Hof volt, ahol magyar idegenvezetőnk segítségével megismerkedhettünk a gyönyörű kastély és gazdasági udvar történetével, mindennapjaival. Végighaladhattunk a gazdasági udvart és a kastélyt összekötő alagúton is. Utána megcsodáltuk a hatalmas, virágokkal és szökőkutakkal teli parkot. Ezúton szeretnénk megköszönni a Szülői Szövetségnek, hogy minden évben hozzájárulnak a jutalomkirándulás megvalósításához.

          • Kirándulás 1-4-Gútai Hajómalom

          • 2023. június 15-én alsó tagozatos diákjaink kiránduláson vettek részt Gútán, ahol a helyi vízimalmot tekinthették meg. Érdekes előadás kíséretében vezettek végig bennünket a hajómalom-múzeumon, majd a vízpart menti tanösvényt jártuk körbe, ahol tanulóink megismerkedhettek a helyi növény- és állatvilággal. A kellemes kis túra után a malom területén található park hűvösében pizzázással zártuk a napot. Mindenki nagyon jól érezte magát. ☺

          • Sikereink az országos népmesemondó versenyen

          • Június 5-én és 6-án került megrendezésre az Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny országos döntője Gombaszögön. Iskolánkat két mesemondó képviselte: Cservenka Olivér (4. osztály), aki az országos versenyen aranysávos minősítést szerzett és Losonszky Antónia (7. osztály), aki szintén aranysávos minősítésben részesült. A festői helyszínen rendezett versenyen a résztvevők különféle kulturális programokon is részt vehettek.. Tanulóink sok élménnyel gazdagodva tértek haza. Mindkét tanulónknak szívből gratulálunk a kiemelkedő sikerhez.

          • Jutalomkirándulás Selmecbányára

          • 2023. május 29-én Losonszky Antónia és Presinszký Ádám jutalomkiránduláson vettek részt Selmecbányán. A kirándulást a Mentor TT szervezte azoknak a tanulóknak, akik eredményesek voltak a természettudományi versenyeken. Antónia az első helyen Ádám a harmadik helyen végzett a Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz-Földtan Versenyen, ezért jutalomként kapták ezt a kirándulást. 

            Hétfő reggel 8.30-kor volt a gyülekező Galántán, a hosszú út alatt az idegenvezetőnk elmesélte és megmutatta a magyar vonatkozású helyeket, és elmesélte a hozzájuk fűződő mondákat, történeteket. Első megállónk a bányamúzeum volt, ahol körbevezettek minket a régi bányában, és megismerkedtünk a bányászok életével. A múzeum legizgalmasabb pontja a Bertalan aknába való lejutás. Ehhez szükséges volt beöltözni és felölteni a bányász köpenyt, sisakot és még egy  lámpást is adtak.

            Az ebéd után következett a városnézés, melyet az Óvár megtekintésével kezdtünk, melyet a török idők alatt alakították várrá. Innen a Szentháromság térre vezetett az utunk, ahol megcsodálhattuk a csodaszép épületeket és a Szentháromság szobrot, amelyet a pestisjárvány visszahúzódásának tiszteletére emeltek. Innen a Botanikus kertbe vezetett az utunk. A botanikus kert a régi Bányászati Akadémia épületét veszi körbe. Megcsodálhattuk az épület előtt található mamutfenyőket. 

            Utunk utolsó állomása a Kálvária volt, méretében és elhelyezkedésében is Szlovákia egyik legkülönlegesebb kálváriája. A barokk emlékművet az 1700-as évek közepén építették és az ezt követő időkben mind a Magyar Királyság, mind az Osztrák-Magyar Birodalom és egész Európa számára jelentőségteljes volt. A komplexum a Scharfenberg dombon áll és 3 templom és 22 kápolna tartozik hozzá. A Kálváriának összesen 17 állomása van, amin bemutatja Krisztus halálra ítélését, és a történetek az Úr sírjával fejeződnek be. 

            Antónia és Ádám életreszóló élményekkel tértek haza. Köszönjük a csodaszép kirándulást Pék Lászlónak és az idegenvezetést Korpás Árpádnak.

          • Mentor TT interaktív előadások

          • A Mentor TT interaktív előadások sorozata a második félévben ismét folytatódott, melyekre
            örömmel és kíváncsisággal látogattak el tanulóink. Az alkalmakon interaktív játékok, Jomili
            kocka és játokos fizikai kísérletek is kerültek bemutatásra.

          • Gyermeknap a hidaskürti alapiskolában

          • 2023. június 1-jén iskolánkban megünnepeltük a gyermeknapot, amelyet ez évben is nagy gonddal készítettünk elő. Tanulóinkat rendkívül gazdag program: ugrálóvár, Tanko Vili boxoló bemutatója, hajvágás, fonás, smink, játékok várták látástól vakulásig. Tanulóinkról nem feledkeztek meg a helyi nyugdíjasklub tagjai sem, akik édességgel lepték meg diákjainkat. Ezt a kivételes napot köszönjük az iskola mellett működő szülői szövetség vezetőségének, a segítőkész, önzetlen szülőknek, a hidaskürti magán szakközépiskola diákjainak és tanárainak, iskolánk vezetőségének és alkalmazottainak, valamint a 9. osztály tanulóinak.

      • Kapcsolatok

        • Základná škola s materskou školou s VJM Alapiskola és Óvoda, Mostová 210 - Hidaskürt
        • 031 / 784 81 84 {#1949} zástupkyňa riaditeľa pre ZŠ: Ing. Andrea Katonaová +421 911 976 120 {#4501} zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: Tímea Molnárová 031 / 789 93 14
        • 925 07 Mostová 210 Slovakia
        • 37840576
        • Mgr. Ladislav Papp +421 908 684 600
        • Izabela Szalayová 0904 865 302 Az iskolai étkezde IBAN száma: SK04 0200 0000 3500 1143 2132
      • Bejelentkezés