Értesítések

          • Sikereink a természettudományi diákolimpiákon

          • Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Farkas Liana 8. osztályos tanuló a Biológia Diákolimpia C kategóriájából továbbjutott a kerületi fordulóba, ahol sikeres megoldó lett a teljesen szlovák nyelven zajló versenyen. Presinszky Ágnes, szintén a 8. osztályból, a Kémia Diákolimpia D kategóriájának járási fordulójában a kétfordulós, laboratóriumban végzett kísérletekből álló gyakorlati és felmérőből álló elméleti részből összetevődő versenyen sikeres megoldó lett. A legkiemelkedőbb kilencedikes kémikusok tudásszintjét is alaposan próbára tevő versenyen nyolcadikosként nagy számú rutinos versenyzőt is legyőzve a 4. helyen végzett.

            Idén először két tanulónk bekapcsolódott a Fizika Diákolimpiába is. Fehér Zsóka és Presinszky Ágnes online formában oldották meg a feladatokat. Presinszky Ágnes sikeres megoldó, s az előzetes eredmények alapján a járási forduló győztese lett. 

            Tanulóinknak gratulálunk és további sok sikert kívánunk…

          • Vers- és prózamondó verseny járási fordulója

          • Április 11-én, a költészet napján rendezték meg Galántán a Petőfi – Tompa Országos Seregszemlét, amatőr vers- és prózamondók részére. Iskolánkat hét tanuló képviselte, akik szép eredményeket értek el, az aranysávosok pedig továbbjutottak az országos elődöntőbe.

            I. kategória vers – aranysáv: Cservenka Olivér 3.o. – 1. hely

            I. kategória próza – aranysáv: Sercel Viktória 3.o. – 1. hely

            II. kategória vers – ezüstsáv: Losonszky Antónia 6.o., 

                    bronzsáv: Tóth Barbara 6.o.

            II. kategória próza – aranysáv: Karácsony Lúcia 5.o. – 2. hely,  

                                  ezüstsáv: Losonszky Antónia 6.o.

            III. kategória próza - ezüstsáv: Presinszky Király Ágnes 8.o. 

            Tanulóinknak szívből gratulálunk és további sikeres szereplést kívánunk számukra.

          • Egészség világnapja a KaKaDuval

          • Világszerte április 7-én tartják az egészség világnapját, melynek egyik fontos célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. Köszönjük szépen a KaKaDu polgári társulásnak, hogy a világnapon gondoltak tanulóinkra is, és megajándékozták őket sok-sok finom gyümölccsel.

          • Március az óvodában

          • A farsangi mókázás és bolondozás után a márciusi hónapot a télűzéssel, tavaszköszöntéssel kezdtük meg óvodásainkkal. A kisebb gyerekek most ismerkedtek meg a kiszehajtás hagyományával, a nagyobbak már rutinosan vettek részt a kiszebáb elkészítésében, a télűzési hangoskodásban, a tavaszi dalok éneklésében. 

            A  március 15-i forradalom megünneplése az óvodában nem egyszerű, hiszen figyelnünk kell rá, hogy a gyerekek életkorának megfelelően dolgozzuk fel a történteket. Ebben az évben mesével, sok-sok énekléssel és zászló- ill, kokárdakészítéssel ünnepeltünk. Kisétáltunk a kopjafához, ahol leróttuk tiszteletünket a hősök előtt.

            Március 22-én, a víz világnapján projektet készítettünk, amelyen szemléltettük a víz körforgását. A gyerekek sokrétű és színes információkkal ismerkedtek meg a víz tulajdonságairól, felhasználásáról, óvásáról.

            Mivel kicsit enyhültek a járványügyi korlátozások, e hónaptól a gyerekeknek lehetőségük nyílik zumba-, ill. angol nyelvi szakkörre jelentkezni. Mindkettőt nagyon élvezik, hatalmas örömmel várják a szakköröket vezető tanító néniket. Az iskolaköteles gyerekek ebben a hónapban is csillogó szemekkel jöttek vissza az óvodába az iskolalátogatás után, egymás szavába vágva mesélték el az átélt izgalmakat.

          • Negyedikesek találkozója

          • 2022. március 30-án családias hangulatban került sor a negyedikesek találkozójára, melyre a környező falvak negyedikes diákjai, szüleikkel és tanítóikkal látogattak el iskolánkba. A nyitott kémia, angol nyelv és fizika tanítási óra mellett a színes programot gazdagította egy játékos tornatermi foglalkozás és floorball bemutató, iskolánk hagyományőrző csoportja pedig egy rövid műsorral, népmesével kedveskedett a vendégeknek. A gazdag programokkal teli vidám délelőttöt végül egy kézműves foglalkozás zárta a napköziben. A nyílt nap láthatóan elnyerte tetszését a tanulóknak, így bízunk abban, hogy szeptemberben újra találkozunk!

          • Az 1848. március 15-i forradalomra emlékeztünk

          • Hosszú szünet után végre méltóképpen megemlékezhettünk tanulóinkkal az 1848-as forradalom eseményeiről. A forradalom és szabadságharc 174. évfordulója alkalmából alsó és felső tagozatos tanulóink is színvonalas műsorral készültek. „Vannak napok, melyek nem szállnak el, de az idők végéig megmaradnak, mint csillagok ragyognak boldogan, s fényt szórnak minden születő tavasznak.“ (Juhász Gyula)

          • A kokárdaverseny győztesei

          • A március 15-i  ünneppel kapcsolatban megszerveztük a kokárdaversenyt is, melyre különféle módon készült kokárdával lehetett benevezni. A versenyzők kreativitásáról árulkodik, hogy találkozhattunk horgolt, ragasztott, fonott stb. kokárdával is. Mindenkinek köszönjük, aki bekapcsolódott. A győzteseknek pedig gratulálunk: 1.Farkas Marek, 2. Szlivási Zoltán, 3. Kubik Natália

          • Az online jelmezverseny kiértékelése

          • 2022. március 15-én tanulóinkkal kiértékeltük a jelmezversenyt, melyet a Szülői Szövetséggel karöltve szerveztünk. Köszönjük mindenkinek, aki bekapcsolódott, a győzteseknek pedig gratulálunk. Alsó tagozat: 1. Varga Borka, 2. Bucskó Barnabás, 3. Kubík Natália. A felső tagozatosok közül Lukovics Olívia jelmeze bizonyult a legjobbnak.

          • Február az óvodában

          • Februárban a gyerekek ismerkedtek a farsangi népi hagyományokkal, kézműveskedtek, farsangi dalokat és verseket tanultak, közösen feldíszítették az osztálytermeket, közben rengeteget mókáztak az állandóan rendelkezésükre álló lufikkal. Február 17-én pedig elérkezett a várva-várt jelmezbál, melyen volt lufis tánc, seprűtánc, lufieső, kacsatánc, vonatozás. A gyerekek nagyon különleges jelmezeket öltöttek magukra, amiért mindenki egyéni oklevelet és fánkot, ill. a Szülői Szövetségtől ajándékot kapott. Ezúton is szeretnénk megköszönni a kedves szülőknek a sok-sok finom gyümölcsöt, amelyből egész hónapban tudtak enni a gyerekek. Nagyon élvezték, hogy a gyümölcsöket különféle módon használtuk fel. Nagy örömmel láttuk, hogy több gyermek az óvodában szeretett meg egy-egy gyümölcsöt és a munkafolyamatokban is szívesen részt vettek.

          • Felhívás - Výzva

          • Hidaskürt Község, az ÖTT Hidaskürt és a Rozmaring nyugdíjas klub 2022.02.28-tól közös gyűjtést szervez az ukrajnai háború sújtotta menekültek és áldozatai részére. Adományozni lehet: tartós élelmiszereket (konzerv, babaételek, csomagolt víz...), tisztálkodási szerek, fertőtlenítők, pelenkák. Adományaikat 2022.02.28-tól 2022.03.03-ig naponta 12:00-tól 17:00-ig lehet leadni a helyi kultúrházban. Köszönjük a segítséget!!!

             

            Obec Mostová v spolupráci s DHZ Mostová a s klubom dôchodcov Rozmarín sa od 28.02.2022 zapojí do zbierky pre utečencov a pre obete dotknuté vojnou v Ukrajine. Zbierať sa bude: trvanlivé potraviny (konzervy, výživy pre deti a pod., balená voda...), hygienické potreby, potreby osobnej hygieny, plienky, dezinfekčné prostriedky. Vaše dary môžete odovzdať v miestnom kultúrnom dome denne od 28.02.2022 do 03.03.2022 v čase od 12:00 do 17:00. Ďakujeme za pomoc!!!

          • Biológia Olimpiász C kategória

          • Az idei Biológia Olimpiász iskolai fordulóját 2022.1.11- én rendezték online formában, a 8. osztályból két tanuló kapcsolódott be: Fehér Zsóka és Farkas Liana, akik sikeresen továbbjutottak. A járási fordulót 2022. 2. 10-én rendezték, szintén online. Mindkét tanuló megállta a helyét a 9. osztályos tanulók között, hiszen Fehér Zsóka a középmezőny végén, míg Farkas Liana az 1. helyen végzett, így továbbjutott a kerületi fordulóba. Mindkét tanulónak szívből gratulálunk, és a kerületi fordulóhoz sok sikert kívánunk.

          • Január az oviban

          • Az óvodások újult erővel kezdték meg az új évet. Ismét birtokba vették az új játékokat, melyeket már szinte el is felejtettek a hosszú szünet alatt. A közép- és nagycsoportosok versikével köszöntötték az új évet, a hónak és jégnek örülve figyelték a tél jellemzőit, a természetet, a fák életét. Az iskolaköteles gyermekek januártól heti egy alkalommal ellátogatnak az iskolába, ahol megismerkednek az osztálytermekkel, tanító nénikkel, valamint egy 45 perces foglalkozáson vesznek részt Lívia tanító nénivel. 

            A kiscsoportosok sajnos kis létszámban jelentek meg a szünet után is. Ennek ellenére nagyon tevékenyen teltek a napjaik. Ismerkedtek a geometriai alakzatokkal, beöltözve dramatizálták a Kesztyű című mesét, az erdei állatok, a medvék és a madarak életét tanulmányozták, kézműveskedtek, gyurmáztak.

          • Angol nyelvű diákolimpiász

          • Az angol nyelvű diákolimpiász iskolai fordulóján négy szorgalmas diákunk mérte össze tudását: Kása Nelli, Polák Viktória /7.osztály/. Csadi Lara /8. osztály, és Haver Szilárd /9.osztály/. Szoros fordulót tudhattak maguk után, mivel az 1.A és 1.B kategóriából viszont csak egy-egy diák juthatott tovább a járási forduló online megmérettetésére, melyre 2022. január 13-án került sor. a Az 1.A kategóriában 7. helyen Polák Viktória /7.osztály/ az 1.B kategóriában a 3. helyet foglalta el a rangidős Haver Szilárd /9. osztály/, így mindketten sikeres megoldók lettek. Felkészítő tanáraik Perleczky Franciska és Ibos Zsuzsanna.

            Nagyon büszkék vagyunk tanulóinkra és további eredményes sikereket kívánunk!

    • Kapcsolatok

      • Základná škola s materskou školou s VJM Alapiskola és Óvoda, Mostová 210 - Hidaskürt
      • 031 / 784 81 84 {#1949} zástupkyňa riaditeľa pre ZŠ: Ing. Andrea Katonaová +421 911 976 120 {#4501} zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: Tímea Molnárová 031 / 789 93 14
      • 925 07 Mostová 210 Slovakia
      • 37840576
      • Mgr. Ladislav Papp +421 908 684 600
      • Izabela Szalayová 0904 865 302 Az iskolai étkezde IBAN száma: SK04 0200 0000 3500 1143 2132
    • Bejelentkezés